Gaveidé: Ny bog er i butikkerne nu!

Jubiii, jubilæum! Flere gode historier fra Faxe Kommunes Arkiver

Mangler du gaven til mor, far, søster, bror?
Den nye bog fra Faxe Kommunes Arkiver har masser af små historier om alle mulige emner. Lidt for enhver smag!

Jubiii, jubilæum! Flere gode historier fra Faxe Kommunes Arkiver
udkom 18. september 2015 i anledning af 50 års jubilæum for Faxe Kommunes Arkiver

Arkiver bugner af historier og Faxe Kommunes Arkiver er ingen undtagelse.

Kommunens tilblivelse trækker spor tilbage til 1842, hvor Danmark for første gang blev inddelt i kommuner. Livet på egnen kan følges endnu længere tilbage.

Her har vi samlet nogle historier, som bygger på blandet kildemateriale, som enhver kan benytte i arkivets læsesal. Bogen er både opfølger på en tidligere publikation og Faxe Kommunes Arkivers jubilæumsskrift.

Historierne er skrevet af ansatte og frivillige medarbejdere ved Faxe Kommunes Arkiver. Flere historier har på den ene eller anden måde lidt at gøre med jubilæer eller mærkedage. Andre historier er bare med, fordi de pressede sig på.

Udvælgelsen af bogens historier har både været tilfældig og svær, for det er lidt af et kildevæld, der fylder arkivets magasiner.

Faxe Kommunes Arkiver er fyldt med gode historier. Her er nogle af dem.

Bogen kan erhverves for 139 kr. Du kan købe den i arkivet og hos boghandlerne i Faxe og Haslev. God fornøjelse!