Karise set fra luften
13. 12. 2022 - 11: 29
Faxe Kommunes Arkiver anbefaler mange lokale sider - er din med på listen?

Der findes mange hjemmesider med lokalhistorisk indhold fra arkivets dækningsområde. I Faxe Kommunes Arkiver vil vi gerne bidrage til, at kendskabet til lokale sider spredes mest muligt.
Faxe Kommunes Arkiver er ikke ansvarlig for indholdet på de nævnte hjemmesider, men vi vil gerne bidrage til at skabe overblik over sider med lokalt stof.

Vi har netop tilføjet KariseFortællinger til listen.

Glædelig jul
1. 12. 2022 - 12: 54
Arkivet er lukket mellem jul og nytår

Tirsdag den 20. december er læsesalens sidste åbningsdag i 2022.

I 2023 er vi klar fra mandag den 2. januar, hvor læsesalen igen er åben kl. 10-15.

Glædelig jul & Godt nytår

Forside af folder Fyraftensfilm 2022-23
7. 09. 2022 - 15: 41

Så er der lagt program for vinterens filmarrangementer.

Hent en folder på arkivet eller biblioteket, eller se programmet her på hjemmesiden.

Program: Sæson 2022/2023

Digitalisering
21. 02. 2019 - 22: 42

En dråbe i havet og toppen af isbjerget!

Sådan kan man sagtens tænke, når man surfer rundt under hjemmesidens afsnit: Kilder, for lige nu er det en ret overskuelig mængde, der er her. Men alt har en begyndelse, og ambitionen er at tilføje flere, ja faktisk mange kilder.

Faxe Kommunes Arkiver har et væld af spændende kilder, som vi gerne vil dele med dig. Vi digitaliserer analoge film og papirarkivalier, som pø om pø vil dukke op her, så hold øje med Kilder.

arkivæsker
20. 02. 2019 - 16: 51

Hvis du er gået ud af skolen i 2011 eller senere, kan du selv søge dit bevis frem fra Borger.dk

Er du gået ud af skolen før 2011, skal du henvende dig til Faxe Kommunes Arkiver. Vi opbevarer afgangsbeviser (eksamensbeviser) fra de kommunale folkeskoler i Faxe Kommune og i Fakse, Haslev og Rønnede Kommuner.

Afgangsbeviser er først tilgængelige efter 75 år. Du kan dog bestille en kopi af dit eget bevis inden da.

Se film i arkivbio
18. 02. 2019 - 13: 53

I arkivbio kan du se et udpluk af film fra samlingen i Faxe Kommunes Arkiver.

Digitalt kaos
Multitasking med papir og computer
10. 02. 2019 - 08: 00
Det er vigtigt at passe godt på data om os selv og hinanden

Det er nemt at aflevere papirdokumenter til et arkiv. Men hvad med alt det, som du har skabt digitalt?

Med den nye lov om databeskyttelse blev der i maj 2018 indført nye standarder for, hvad der er tilladt, når det drejer sig om data om dig og mig og os allesammen. Hvis databeskyttelsesloven har fået dig til at tænke: "Ups! I min virksomhed må vi hellere slette alt, hvad vi kan undvære for at være på den sikre side af loven", så hov, stop, vent lidt!